Ik dacht bergen te verzetten

Ik dacht bergen te kunnen verzetten.  Nu ik meer tijd had om naast het huishouden mezelf te leren kennen, me te ontplooien, creatief te zijn,… .
‘s Avonds helemaal zen mijn dochter en manlief thuis te verwelkomen. De weken eindigden tot nu met tijdsgebrek.

Ik had wel tijd tijdens het maken van granola om het radio 1 programma “Wordt Vervolgd” te beluisteren. Daarin komen BV’s aan het woord die een punt achter hun carrière zetten, om verschillende redenen. Eén van de gasten was Charlotte Leysen. Zij trok naar het Himalayagebergte en wou de rust en ontspanning die de mensen er uitstralen in zichzelf terugvinden. 
Dat wou ik ook… zucht.

Hoewel het aantrekkelijk klinkt is het helemaal niet nodig om de wereld rond te trekken om tot bepaalde inzichten te komen. Op reis zien we de zaken anders en exotischer dan ze in werkelijkheid zijn. De bewoners van het Himalayagebergte vinden het waarschijnlijk heel vreemd dat mensen de aardbol oversteken om te ontdekken waarom zij er zo rustig bij lopen.

We zoeken de oplossing voor ons probleem vaak veel te ver. Niet onlogisch dat het dan ook onhaalbaar lijkt om iets opgelost te krijgen. Ik ondervond het zelf toen we beseften dat we ons leven anders moesten leven.

Eerst dachten we eraan ons huis te verkopen en op zoek te gaan naar het ideale huis waar we in harmonie met onszelf en de natuur zouden leven. Had je me toen gevraagd om naar het buitenland te verhuizen, dan had ik het gedaan. Al grappend zeiden we dat we aan co-ouderschap moesten doen. Om zo om de week tot rust te komen. Heel drastische, egoïstische en uiterst slechte ideeën. Gelukkig kwamen we snel tot dat inzicht.

Het moet nog wat slijten. Die verkeerde instelling dat ik een ander leven moet creëren om anders te gaan leven. Ik kocht miso. Een Japans ingrediënt waar ik niets mee kan aanvangen. Een simpel wokgerecht maken lukt me al niet. “Maak een blog over mislukte wokgerechten” was de cynische opmerking van mijn dochter bij mijn laatste poging.

Wat is er mis met onze dagelijkse kost? De bewoners in het Himalayagebergte eten toch ook geen stoofvlees met friet om gelukkig te zijn?
Dat eten wij vandaag.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *